Reviews

Hier lees je de ervaringen van zwangeren en hun partners die bij mij een cursus gevolgd hebben. Ik ben heel dankbaar voor hun vertrouwen en mooie woorden. Het geeft jou een indruk van wat je kunt verwachten en wat ik voor je kan betekenen. 


Carmen: Op advies van een vriendin met goede ervaringen heb ik ons ingeschreven en zonder verwachtingen begonnen wij aan de cursus. Hoewel de naam hypnobirthing enige zweverigheid doet vermoeden, bleek dit totaal niet het geval. Het is juist een hele nuchtere cursus met theorie waar je echt wat aan hebt. Hypnose blijkt eigenlijk een vorm van diepe ontspanning en niet een staat waarin je niet jezelf bent. Het is de kunst om ondanks de pijn van de weeën toch te kunnen ontspannen, zodat de bevalling soepel kan verlopen. Tijdens de cursus krijg je allemaal handvatten hoe je dat kunt bereiken. Daarbij krijgt je partner ook echt een taak.
We vonden Puck een hele fijne cursusleidster. Ze is erg rustig en legt goed uit. Neemt de tijd en laat je op je gemak voelen.
Het was een hele ontspannen en mooie dag waar ik fijn op terug kijk.
Ik zag van tevoren al niet erg op tegen de bevalling, maar merkte dat ik na de cursus er al helemaal niet meer tegenop zie.

Bernice: Super fijne cursusdag gehad. Ondanks dat ik al 2 kindjes heb toch een cursus geboekt i.v.m. mijn zwangerschap van een tweeling. Erg fijn om op deze manier weer mentaal voor te bereiden op de bevalling. Puck luistert goed naar je verhaal en begrijpt waarbij je hulp nodig hebt.

Jasmijn: We zijn super blij met Puck en alles wat ze ons geleerd heeft!! Echt een aanrader voor iedereen, vooral als je bevallen een beetje spannend of eng vind. Puck is heel erg aardig en nuchter.

Dit is geen cursus waar je even leert puffen en weer weg bent, ook na de cursus moet je blijven oefenen hoe meer tijd je besteedt aan de oefeningen hoe meer je er uit zal halen dit geldt ook voor je partner.

Echt een aanrader!!

Stephanie: Onze ervaring bij Puck in de mooie studio in Ermelo. We wisten niet echt wat we konden verwachten, en wij zijn ook echt verre van zweverig aangelegd.

Ik ben erg bang voor de bevalling, dit is ons eerste kindje. Dus moesten we wat proberen om het wat positiever aan te kleden. En dat is gelukt! Voor beide was het een hele mooie ervaring, vooral de vader werd niet overgeslagen. Dat vond ik erg grappig, want mijn man dacht wel dat hij er makkelijk vanaf zou komen..
De oefeningen samen waren erg leuk om te doen we hebben er veel lol aan beleefd. Gelukkig was het verre van zweverig, en was Puck wel opgewassen tegen onze humor. Kortom, het was een hele leuke dag!
Nu gaan wij thuis aan de slag met de oefeningen en wachten wij met vreugde op ons kleintje!

Ingrid: Ik ben met de lessen bij Inner Mama gaan volgen om iets meer stil te staan bij de zwangerschap van mijn tweede kindje. Dit is zeker gelukt. Door een moment van rust, yogahoudingen gericht op de zwangerschap, ademhalingsoefeningen ben ik mij veel bewuster van de zwangerschap. Ook vond ik de theorie over bevallingen en ademhalingsoefeningen en de ervaringen delen heb ik vertrouwen in de aankomende bevalling. Wat fijn om deze theorie te herhalen ook voor een tweede kindje. Puck heb ik als erg betrokken en kundig ervaren en ik zou het zeker aan zwangere vrouwen aanraden!

Sonja: Mijn zwangerschap was een grote verrassing en daarbij was ik nog kort samen met mijn vriend. Ik merkte dat ik door deze situatie heel erg in mijn hoofd zat en het lastig vond om rust te vinden en te genieten van mijn zwangerschap. Ik ben op zoek gegaan naar een "zwangerschapscursus" die me rust zou kunnen bieden. Via internet kwam ik zo bij de lessen van Inner Mama terecht. De lessen bestaan uit rustgevende oefeningen, ademhalingsoefeningen en een stukje theorie omtrent de bevalling. Ik heb de lessen ervaren als echt een momentje samen met de baby in mijn buik. Los van alle hectiek en voorbereidingen wat er komen gaat, maakte ik echt contact met mijn kleintje. Bij de ontspanningsoefening aan het einde van de les, liet mijn baby altijd een teken van leven voelen. Dit is mijn eerste zwangerschap en het heeft mij heel veel gebracht. Inmiddels ben ik 39 weken zwanger en kijk ik uit naar de bevalling (die elk moment kan beginnen).

Marieke: Wauw wat heb ik veel aan de cursus gehad!! Ik heb sinds ik verlof heb elke dag naar de playlist geluisterd en de oefeningen gedaan. Ik had het af en toe best wel moeilijk om de controle los te laten en niet te weten wanneer de bevalling ging beginnen.. maar als ik dan een uurtje ging liggen en de playlist luisterde was ik weer rustig en vol vertrouwen. De bevalling ongelooflijk snel gegaan; de verloskundige had dit ook nog nooit bij een eerste kind meegemaakt.
Ik weet zeker dat de cursus hier heel veel aan heb bijgedragen, ik moest continue aan alle tips denken. Ik ben je heel erg dankbaar Puck!
Ik hoop heel erg dat je straks weer door gaat met het geven van deze cursus, dit is wat vrouwen nodig hebben!! Dit zou iedereen zichzelf moeten gunnen.

Ellen: Nogmaals bedankt! Ik vond het een leuke en leerzame cursus en heb ondanks de keizersnede er zeker iets aan gehad!E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram