Inner Mama
Zwangerschapscoaching voor vrouwen in Amersfoort, Putten en omstreken.

ERVARINGEN

Hier lees je de (geboorte) ervaring van een aantal dames die ik heb mogen begeleiden tijdens de voorbereiding op de geboorte van hun baby. 


Het verhaal van Sonja:

"Mijn zwangerschap was een grote verrassing en daarbij was ik nog kort samen met mijn vriend. Ik merkte dat ik door deze situatie heel erg in mijn hoofd zat en het lastig vond om rust te vinden en te genieten van mijn zwangerschap. Ik ben op zoek gegaan naar een "zwangerschapscursus" die me rust zou kunnen bieden. Via internet kwam ik zo bij de lessen van Inner Mama terecht. De lessen bestaan uit rustgevende oefeningen, ademhalingsoefeningen en een stukje theorie omtrent de bevalling. Ik heb de lessen ervaren als echt een momentje samen met de baby in mijn buik. Los van alle hectiek en voorbereidingen wat er komen gaat, maakte ik echt contact met mijn kleintje. Bij de ontspanningsoefening aan het einde van de les, liet mijn baby altijd een teken van leven voelen. Dit is mijn eerste zwangerschap en het heeft mij heel veel gebracht. Inmiddels ben ik 39 weken zwanger en kijk ik uit naar de bevalling (die elk moment kan beginnen)."

Sonja is inmiddels moeder geworden van een prachtige gezonde dochter, die na een super snelle bevalling van slechts 3 uur in het ziekenhuis geboren werd. Geweldig om te horen dat zij en haar partner veel gehad hebben aan de lessen en dat ze dit echt kon toepassen. Well done mama!


Het verhaal van Ingrid:

"Ik ben de lessen bij Inner Mama gaan volgen om iets meer stil te staan bij de zwangerschap van mijn tweede kindje. Dit is zeker gelukt! Door een moment van rust, yogahoudingen gericht op de zwangerschap en ademhalingsoefeningen ben ik mij veel bewuster van de zwangerschap. Ook vond ik de theorie over bevallingen en de ademhalingsoefeningen heel fijn. Hierdoor en door het delen van ervaringen heb ik vertrouwen in mijn aankomende bevalling. Heel fijn om deze theorie te herhalen, ook voor een tweede kindje. Puck heb ik als erg betrokken en kundig ervaren en ik zou de lessen zeker aan zwangere vrouwen aanraden!"

Ingrid heeft een voorspoedige thuisbevalling gehad en heeft tijdens het opvangen van de weeen veel gehad aan de ademhalingstechnieken. Ook heeft ze naar de playlist geluisterd en andere onderdelen uit de cursus gebruikt welke haar het vertrouwen gaven thuis te bevallen. Wat ben ik super trots op jou Ingrid! 


Het verhaal van Marieke:

"Wauw wat heb ik veel aan de cursus gehad!! Ik heb sinds ik verlof heb elke dag naar de playlist geluisterd en de oefeningen gedaan. Ik had het af en toe best wel moeilijk om de controle los te laten en niet te weten wanneer de bevalling ging beginnen.. maar als ik dan een uurtje ging liggen en de playlist luisterde was ik weer rustig en vol vertrouwen. De bevalling ongelooflijk snel gegaan; de verloskundige had dit ook nog nooit bij een eerste kind meegemaakt. Ik weet zeker dat de cursus hier heel veel aan heeft bijgedragen, ik moest continue aan alle tips denken. Ik ben je heel erg dankbaar Puck! Ik hoop heel erg dat je door gaat met het geven van deze cursus, dit is wat vrouwen nodig hebben!! Dit zou iedereen zichzelf moeten gunnen."

Gefeliciteerd met jullie prachtige dochter en wat heb je het fantastisch gedaan Marieke!

Het verhaal van Marlien:

"Goed, rond die uitgerekende datum ga je toch elke avond naar bed met de gedachte ‘zal ik vannacht wakker worden van een wee of gebroken vliezen?’ Maar elke keer toch niet. En toen, die ene ochtend, ik werd wakker; 05.30 uur. Ik was ‘s nachts ook al wakker geworden, voelde iets rommelen maar viel toch weer in slaap. Nu kon ik toch niet meer blijven liggen. Steef wakker gemaakt, misschien vals alarm hoor maar ik ga toch maar even onder de douche staan. Steef begon te timen. Elke minuut een wee van 50 seconden. Mmm, is dat dan het begin? Moeten we nu de verloskundige al bellen? 

Suus (de verloskundige) kwam om 06.45 uur, ik moest even onder de douche vandaan komen om ontsluiting te meten. 6 cm, YES! Oké dan waren die weeën niet voor niks. Of we nog naar het ziekenhuis wilden. Nou, dat zag ik even niet zitten, ik wist niet hoe ik die weeën moest opvangen op een trap, laat staan in de auto zonder Steef die met z’n hele gewicht op m’n rug moest duwen. Dan maar thuis. Ik was inmiddels neergestreken op het tapijt voor het bed. 

‘Hallo hee wat voor gevoel is dit. M’n hele onderkant knalt uit elkaar, trek ik dit?’ Toen dacht ik ‘ohja, Puck vertelde me met zo’n 8cm heb je de ‘ik ben er bijna-fase’ die ook wel bekend staat als de ‘wanhoops/ik ga naar huis want ik kan niet meer-fase’. Dit moest ‘m zijn. Dan ben ik er bijna. Inmiddels was het 08.30 uur, HALLO HIJ KOMT HOOR!!! Suus snelde naar ons toe. Oké ja je hebt volledige ontsluiting, duw maar mee. Halleluja oké ik dacht dat m’n darmen naar buiten zouden komen maar het waren dus persweeën. Max wilde naar buiten. En snel.

Om 09.20 uur werd ‘ie geboren. Op de baarkruk in onze slaapkamer. 3 uur en 50 minuten, het was intens, ja het deed pijn maar dat doet van de trap vallen ook en daar hou je niks aan over. Het moment dat hij werd aangegeven en hij ons met open ogen aankeek is onbeschrijflijk. Een volledig mensje, zo klein maar helemaal compleet. Dit ga je voor altijd beschermen. De natuur is geweldig. Ik ben zo trots op mijn lichaam! .. En tot slot, Max doet in ieder geval z’n naam eer aan en lijkt nu al op zijn naamgenoot Max Verstappen!"

Wauw super goed gedaan lieve Marlien en Stephan!

  • laptop
  • nicole-honeywill-sincerely-media-9s7EOmv2HDA-unsplash
  • review
  • Slapende baby
  • roze bloemen in veld
  • arnel-hasanovic-MNd-Rka1o0Q-unsplash

 
 
 
 
E-mailen
Info