Inner Mama
Zwangerschapscursus - Ontspannen voorbereiden op jouw bevalling

BLOG

Schrijfsels uit mijn dagelijks leven. 

Admin gebied

Atom

2019-11-13

Het begin van Inner Mama

Logo nieuw .pngMijn passie en fascinatie voor zwangerschap en geboorte zijn ontstaan nadat ik in juli 2016 voor de eerste keer zelf moeder mocht worden. 
Hoe je lichaam zich in negen maanden aanpast aan de baby in je buik en zich voorbereid op de bevalling, ik vind het prachtig!

Tijdens mijn eerste zwangerschap was ik vooral rationeel bezig met het vergaren van informatie, ik had het gevoel dat ik me optimaal aan het voorbereiden was door veel te lezen en diverse cursussen te volgen. Ik ben een echte planner en ik ben altijd graag goed georganiseerd en voorbereid. Echter kwam ik er al snel achter dat een bevalling zich niet laat plannen en dat niet altijd alles gaat zoals gepland of gehoopt. Ik merkte dat ik tijdens mijn voorbereiding de focus meer had gelegd op mijn hoofd (kennis) dan op mijn lichaam (gevoel), terwijl je toch echt bevalt met je lichaam en niet met je hoofd! Hier ontstond mijn zoektocht naar de inhoud van de ideale zwangerschapscursus.

Ik kwam in die tijd voor het eerst in contact met Simone Kamping, bevallingsexpert en zwangerschaps-yogadocente uit Arnhem en was gelijk onder de indruk van haar concept Ontspannen Zwangerschap. Zij combineert zwangerschapsyoga met onder andere technieken uit mindfulness en hypnobirthing en heeft inmiddels al meer dan 1000 dames begeleid tijdens hun zwangerschap. Dit klonk precies als de cursus die ik zelf graag gevolgd had tijdens mijn zwangerschap. Ook ontstond hier het idee om zelf zwangerschapscoach te worden en dames te begeleiden tijdens deze unieke periode in hun leven. Het bleef nu echter bij een wens, en na mijn zwangerschapsverlof pakte ik mijn oude leventje weer op. Maar het zaadje was geplant en het idee bleef knagen…

Begin 2019 bleek ik weer, zeer gewenst, in verwachting en kort daarvoor had Simone mijn uitgenodigd om deel te nemen aan de opleiding tot Ontspannen Zwangerschapscoach. Na het bezoeken van de open dag wist ik het zeker, dit is wat ik wil gaan doen. Alles viel op zijn plek en kwam prachtig samen, ik kreeg de kans deze methode zelf te ervaren en dit later ook door te kunnen geven.

Ik heb in deze maanden ontzettend veel geleerd en ik had tijdens de opleidingsweekenden exclusief tijd voor mijzelf en de baby in mijn buik. Na elke les kwam ik dichterbij de kern, dichterbij mijn Inner Mama, en zo ontstond de naam van mijn bedrijf en mijn visie. Zwangere dames op een oprechte en eerlijke manier begeleiden tijdens hun zwangerschap en op een ontspannen manier helpen voorbereiden op hun bevalling, vanuit positiviteit en vertrouwen.

Inmiddels ben ik zelf voor de tweede keer bevallen en weet ik uit eigen ervaring hoe de verschillende onderdelen uit de lessen je echt kunnen helpen. In andere blogs zal ik je meer vertellen over mijn bevallingservaringen. Ook zal ik een aantal boekentips met je delen welke mij goed geholpen hebben in de voorbereiding op mijn tweede bevalling.

Wat ik je kan leren is geen trucje, maar een aantal praktische handvaten welke je kunnen ondersteunen tijdens je zwangerschap en de bevalling. Elke vrouw en elke bevalling is uniek en iedereen zal iets anders mee nemen uit de lessen. Ik gun iedere vrouw een bevallingservaring waar je met een goed gevoel op terug kan kijken. Het maakt niet uit of je voor de eerste keer moeder wordt of dat je al kindje(s) hebt, je zult je zelfverzekerder en meer ontspannen voelen na het volgen van een reeks lessen. Tijd voor jezelf en de baby in je buik, op een rustige locatie in een groep met gelijkgestemde met ruimte voor een lach en een traan, dat is een ontspannen zwangerschapsles bij Inner Mama!

Admin - 12:37:46 | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own commentsE-mailen
Info
Instagram