Admin gebied

Atom

2020-03-28

Oh what a week!

Oh what a week.pngDe wereld staat behoorlijk op zijn kop. Alles wat we voorheen als gewoon beschouwden is nu even niet normaal. Familie bezoekjes, werken, samen zijn met vrienden, een cursus volgen of naar een verjaardagsfeestje gaan. We worden uitgedaagd om niet voor ons zelf maar voor het grotere belang te kiezen. Collectief staan voor de volksgezondheid, beschermen wie minder instaat is zichzelf te beschermen. 

Het Corona nieuws domineert het nieuws en op sociale media. Ik probeer geïnformeerd te blijven maar het niet mijn leven over te laten nemen. Achter onze eigen voordeur doen we er alles aan om alles zo gewoon mogelijk door te laten gaan. We zorgen voor elkaar, voor onze meisjes en op afstand een beetje voor mijn moeder door dagelijks voor haar te koken. Saar snapt er niet zo veel van dat oma nu niet mee mag eten. We proberen haar uit te leggen dat het niet om ‘mogen’ gaat maar dat we er alles aan doen om te zorgen dat oma niet ziek wordt.

Maar het leven gaat op een bepaalde manier ook gewoon door. Baby’s worden geboren en mensen overlijden, en niet alleen aan de gevolgen van het COVID-19 virus. Nieuwe banen worden gelukkig soms toch gewoon opgestart. Bedrijven proberen hun hoofd boven water te houden.

Van de week heeft een dierbare vriendin afscheid genomen van haar vader. Hij was ernstig ziek. Gezien de toestand in de wereld hebben zij er voor moeten kiezen het afscheid in huiselijke sfeer plaats te laten vinden. Het breekt mijn hart dat ik er niet persoonlijk bij kon zijn om haar te steunen. Dankzij de moderne techniek was het voor mij en andere belangstellenden toch mogelijk om mee te kijken via een livestream. De best mogelijke optie gezien de omstandigheden.

Twee baby’s kwamen deze week gezond ter wereld. Geweldig om te horen dat hun mama’s veel baat hebben gehad bij het volgen van mijn zwangerschapslessen. Ik ben extra trots op deze krachtige vrouwen dat ze in deze bizarre tijd zo goed bij zichzelf gebleven zijn en hun kindjes op een prachtige manier ter wereld hebben laten komen. Dit geeft mij extra motivatie om na deze crisis vol positiviteit door te gaan met wat ik het aller liefste doe, ondersteunen in de voorbereiding voor de geboorte van jouw kindje.

Maar naast Inner Mama is het voor mij ook weer tijd om na de geboorte van Joy weer aan het werk te gaan voor een werkgever. Ondanks deze economisch moeilijke tijd ben ik dankbaar dat mijn nieuwe bedrijf zich niet verliest in paniek voetbal. Nieuwe mensen mogen aan boord komen en samen bouwen we aan een stevig fundament voor na dit hele gebeuren. Ik hoop dat onze adem lang genoeg is, en ik ga er alles aan doen om het hele team zo positief en realistisch mogelijk door deze crisis te loodsen. Mijn taak als Head of People…

Bedrijven en horeca hebben het moeilijk. Ik snap dat mensen hun geld nu liever in hun zak houden. Maar wat als je favoriete winkel het niet gaat redden en er niet meer is wanneer deze crisis bezworen is? Dat zou toch echt super zonde zijn. Mijn favoriete kledingwinkel aan de andere kant van het land liet mij van de week via FaceTime shoppen. Een tour door de winkel, langs de nieuwe collectie, en daarna kon ik kiezen uit een speciaal voor mij samengesteld rek met de mooiste kleding. VIP shopping op afstand. Een dag later kon ik alles thuis al passen en het mooiste is, alles past en ik word er super blij van! Natuurlijk heeft nieuwe kleding kopen nu geen prioriteit maar toch hoop ik zo een beetje te kunnen bijdragen aan het op gang houden van de economie. De supermarkten draaien record omzetten maar de kleine winkeliers hebben het zwaar. Koop daarom eens bij je bakker, groente- of kaasboer om de hoek. 

Samen maken we het verschil. Het verschil tussen snelle verspreiding van een ernstig virus of het gecontroleerd beheersen hiervan. Het verschil tussen het overeind houden van kleine zelfstandigen of het verlies van het levenswerk van zo velen. Het gaat niet om je eigen veiligheid in het geding brengen. Het gaat om samen door de crisis komen en je steentje bijdragen waar je kan. Je helpt al door niet onnodig de straat op te gaan. 

Fysiek afstand bewaren hoeft niet te betekenen dat je niet meer betrokken bent. Juist in deze tijd in saamhorigheid zo belangrijk. Wees lief voor elkaar en stay safe! 

Admin - 11:29:57 | Een opmerking toevoegen