Admin gebied

Atom

2020-02-10

Let your monkey do it!

Let your monkey do it.pngTijdens een wandeling van het weekend met mijn gezin door de Beekse Bergen staan we een tijdje stil bij de apen. Fascinerend vind ik het hoe deze mooie dieren mindful zijn, aandachtig aanwezig in het hier en nu. Mijn oog valt op een moeder met haar baby en ik moet denken aan een quote die ik las van de bekende Amerikaanse verloskundige Ina May Gaskin.

” Let your monkey do it ”

Een simpel maar zeer waardevol advies voor vrouwen die gaan bevallen. Van nature hebben we de kennis in huis om te bevallen, ons lichaam weet hoe het moet. Het is ons instinct om onze primaire driften te volgen. Het kan echter knap lastig worden wanneer we ons denken de overhand geven en we onszelf verliezen in negatieve gedachtes. 

Wanneer je tijdens je bevalling te veel in je hoofd zit in plaats van in je lichaam kan het zijn dat de mix van hormonen niet optimaal voor je werkt.

Negatief denken en nutteloze gedachten kunnen uiteindelijk de aanmaak van het stress hormoon cortisol verhogen en de aanmaak van oxytocine, het liefdes hormoon, verlagen. Dit kan het bevallingsproces vertragen of zelfs tijdelijk stoppen. 

Hoe mooi zou het zijn wanneer het lukt om helemaal in bevalling-la-la-land te komen, een trance-achtige toestand waarin je innerlijke aap het overneemt en doet wat er nodig is om de baby te baren op een natuurlijke manier die goed voelt.

Het gaat om loslaten. Niet bang zijn voor wat er mis kan gaan. Te vertrouwen op je oer instinct, te brullen wanneer dit je helpt, zonder gene. Je niet druk te maken over hoe je er uit ziet of hoe je klinkt. Geen controle proberen te hebben over de situatie.

Omarm je innerlijke wilde vrouw, je Inner Mama!

Let your monkey do it!

Admin - 19:06:38 | Een opmerking toevoegen