Admin gebied

Atom

2019-12-28

The power of letting go!

The power of letting go.png
Het jaar loopt ten einde, tijd voor een stukje reflectie! 

Voor mij stond het afgelopen jaar in het teken van loslaten, letterlijk en figuurlijk. Hoor je best wel vaak; laat het los. Klinkt zo eenvoudig maar in de praktijk best lastig! 

in januari kwam ik er achter dat ik zwanger was, dolblij was ik. Tijdens mijn eerste zwangerschap in 2016 had ik wel wat kwaaltjes maar dat belemmerde me niet echt in mijn dagelijks leven. Ik werkte in dat jaar 50+ uur per week, altijd standby voor een veeleisende baas op alle uren van de dag en alle dagen van de week. We verkochten ons Amsterdamse appartement, kochten een nieuw huis in Haarlem, regelde een verhuizing, gingen op babymoon naar Mauritius. Als klap op de vuurpijl besloten we te trouwen toen ik 32 weken zwanger was en gaven daarna nog een housewarming. Ondertussen groeide Saar in mijn buik lekker door en kwam ze na 40 weken en 2 dagen ter wereld.

Mijn tweede zwangerschap verliep iets anders …. de eerste weken was ik vooral erg moe. We gingen in februari naar Rome om mijn verjaardag te vieren en hier bleef ik maar maagzuurremmers slikken om nog een beetje van het heerlijke eten te kunnen genieten. Bij thuiskomst wou ik eigenlijk alleen maar in mijn bed liggen.
Een paar dagen later werd ik ineens midden in de nacht heel ziek, ik bleef maar overgeven. Ik dacht eerst nog dat ik een voedselvergiftiging of buikgriep had opgelopen. Ik kreeg van de verloskundige het advies het rustig aan te doen, de klachten zouden waarschijnlijk wel weer afnemen. Een vroege echo liet een prachtig kloppend hartje zien, de baby was gelukkig in orde en ontwikkelde zich goed. Mijn klachten werden steeds heftiger, ik was de hele dag misselijk, moest overgeven en had constante aanvallen van brandend maagzuur. Diverse (bloed) onderzoeken gaven geen uitsluitsel, het was hoogstwaarschijnlijk hormonaal en zou op den duur afnemen of verdwijnen. Met medicatie kon ik een beetje eten en dit binnenhouden maar beter ging ik me er niet van voelen.

In de eerste periode was ik dagelijks boos en verdrietig. Ik voelde me schuldig, naar mijn gezin en naar mijn werkgever. Bang voor het negatieve effect op mijn carrière. Elke dag wenste ik dat het over zou gaan en ik weer een beetje met de wereld mee kon doen. Maar naarmate mijn zwangerschap vorderde en de klachten niet afnamen kwam bij mij het besef dat ik er rekening mee moest houden dat dit nog wel eens tot het einde van mijn zwangerschap kon duren. In plaats van me te frustreren over wat ik op dit moment allemaal niet kon besloot ik me te focussen op wat ik wel kon. Ik ben me gaan verdiepen in mindfulness, begon met mediteren, journalen en te lezen. Lezen over bevallen, over mindset, visualisatie en affirmaties. Met het kleine beetje energie wat ik nog had ging in in opleiding bij Simone Kamping. Hier leerde ik mij op een ontspannen en positieve manier voorbereiden op mijn bevalling, en misschien nog wel veel belangrijker, ik leerde over acceptatie en loslaten.

Door mijn schuldgevoel los te laten kon ik, ondanks dat ik me lichamelijk echt beroerd voelde, toch genieten van mijn zwangerschap. Ik kon me richten op wat er wel was in plaats van bezig te zijn met wat ik toch niet kon veranderen. Het was een lange en harde les die ik te leren had, maar dit heeft mijn kijk op het leven echt veranderd. Ik voel me veel meer in het nu, veel bewuster van het moment in plaats van bezig te zijn met alles wat nog moet en me zorgen te maken over zaken die ik niet kan beïnvloeden. 

Tijdens mijn bevalling heb ik nogmaals de kracht van loslaten ervaren. Zowel mentaal (het loslaten van belemmerende en angstige gedachten) als fysiek (het kunnen loslaten van spanning op mijn bekkenbodem). Zoals je misschien in mijn vorige blog gelezen hebt heeft mij dit geholpen om op een kalme en rustige manier thuis te bevallen.

Terugkijkend ben ik dankbaar voor de waardevolle les die ik te leren had; de kracht van het durven loslaten! En mocht je je afvragen of mijn klachten weer verdwenen zijn? Vijf dagen na mijn bevalling voelde ik me weer een beetje de oude en kon ik eindelijk weer gewoon eten en drinken, wat een opluchting!

Admin - 10:09:46 | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments